140 jaar innovatie en schittering in één tentoonstelling.

Rodenstock van dichtbij!

We vieren het 140 jarig bestaan van Rodenstock met de campagne 'Perfect moments of vision’. Voor dit jubileum werd in januari 2017 een speciale expositie geopend over de geschiedenis van het zicht en de ontwikkelingen en baanbrekende innovaties van Rodenstock gedurende die jaren. Tal van bezoekers bezochten onze tentoonstelling en herontdekten het zicht.

Indrukwekkende werken en moderne stellingen waren een week lang te bewonderen op 220 m² in het "MUCA - museum of urban and contemporary art" in München. Bezoekers namen kennis van onze visie, gingen hierover in gesprek, waren onder de indruk en ervoeren vele perfecte momenten om op terug te kijken.

MUCA

MUCA is de place to be voor stedelijke en moderne kunstliefhebbers. MUCA biedt een spraakmakend tentoonstellingsprogramma. In het museum is kunst op verschillenden niveaus te vinden. Naast de werken van internationaal bekende kunstenaars, biedt het museum ook een platform voor experimentele formats en andere interessante kunstprojecten.

Een meesterwerk in een nieuw licht.

Met een hele bijzondere tentoonstelling werd de komst van Rodenstock’s Masterpiece gevierd! Uitgevoerd door de Münchense kunstenares Nora Gres verscheen de bril in een geheel nieuw jasje.

Het werk van Nora Gres laat textiel illustraties zien. Haar creaties hebben een prachtige vertellende context en spelen zich af op gebieden als illustratie, mode en stedelijke ruimte.

Een reis door de geschiedenis van het gezichtsvermogen.

De tentoonstelling verhaalde zowel over de techniek en de mensen die deze mogelijk hebben gemaakt, als over de emoties en gedachten die destijds hebben geleid tot die ontwikkelingen. Bezoekers genoten van het bekijken van een originele Rodenstock raceauto. Daarbij konden de bezoekers 50 verschillende monturen passen uit de afgelopen jaren of verschillende optische illusies ervaren bij een sterkte van -5.

Openingsevent.

Al in het eerste weekend trok de tentoonstelling veel bezoekers. Tijdens de opening op zaterdagavond waren bekende Duitse gasten, zoals acteur Florian David Fitz, model Barbara Meier en presentatrice Karin Webb samen met vele anderen diep onder de indruk van de tentoonstelling.

HOW WE SEE THE WORLD

Nu exclusief verkrijgbaar: het boek over het 140-jarig bestaan van Rodenstock, "HOW WE SEE THE WORLD". Het boek is in samenwerking met uitgever teNeues gepubliceerd. Neem een kijkje achter de schermen en kijk uit naar baanbrekende innovaties, designs door de jaren heen en spannende verhalen over het merk en haar glorie.

Bestellen