• Journal
  • Alleen het allerbeste voor onze kinderen
De Rodenstock bril
Uw verlanglijst
Your type of spectacles
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien
Opticien zoeken You can attach your wish list directly to your appointment booking
Goed om te weten | 24. november 2021

Alleen het allerbeste voor onze kinderen.

Statistisch gezien heeft ongeveer een op de vijf kinderen een bril nodig. Vandaag de dag corrigeren kinderbrillen niet alleen oogafwijkingen, maar ze zien er ook nog eens leuk uit. Plagen en vervelende opmerkingen behoren dan ook tot het verleden. Bovendien kunnen de kinderen hun bril ook zelf kiezen.

Hoe merk ik dat mijn kind een bril nodig heeft?


1. Vroegtijdige ontdekking en voorzorgsmaatregelen

Opticiens en oogartsen adviseren in het algemeen de gebruikelijke medische onderzoeken van het consultatiebureau. Als kinderen drie jaar zijn, wordt op het consultatiebureau een oogtest uitgevoerd. Deze wordt negen maanden later nog eens herhaald. Als kinderen vijf of zes jaar zijn, worden hun ogen weer getest bij het gezondheidsonderzoek op de basisschool.

2. Aanwijzingen voor problemen met de ogen

Als u het gevoel hebt dat uw kind mogelijk een bril nodig heeft, moet u kijken of er sprake is van de volgende aanwijzingen:
• Troebel hoornvlies
• Scheelzien
• Regelmatig knipperen of in de ogen wrijven
• Sterke gevoeligheid voor licht
• Opvallend samenknijpen van de ogen
• Onzekerheid bij het grijpen en vastpakken
• Onjuist inschatten van afstand tot voorwerpen
• Hoofdpijn, vermoeidheid en slechte concentratie

3. Oogafwijkingen in de familie

Veel oogafwijkingen zijn erfelijk en kunnen bij tijdige ontdekking gecorrigeerd worden. Als een ouder, broer of zus een oogaandoening heeft, moet de kinderarts het kind tussen zijn zesde en twaalfde levensmaand doorverwijzen naar een gespecialiseerde oogarts.

Waarom niet met een bril wachten tot het kind wat ouder is?

Leren kijken is net als leren lopen: het gaat vanzelf. Maar het zicht kan zich alleen volledig ontwikkelen als er een scherp beeld op het netvlies geprojecteerd wordt. Als verminderd zicht vroegtijdig door een bril wordt gecorrigeerd, kunnen levenslange oogafwijkingen die niet meer te herstellen zijn, voorkomen of afgezwakt worden.

Voor het best mogelijke zicht van uw kind is niet alleen een lichtgewicht montuur belangrijk, maar zijn ook lichte brillenglazen die speciaal afgestemd zijn op de oogafwijking van uw kind, essentieel.

Kinderbrillen met brillenglazen van Rodenstock

Voor onze kinderen is alleen het allerbeste goed genoeg. De brillenglazen van Rodenstock getuigen van 100% Duits vakmanschap en ongeëvenaarde kwaliteit. Ze zijn breukvast, ideaal om mee te rennen en te vliegen en bieden tevens bescherming.

Breukvaste kunststof: Het kunststof materiaal garandeert tijdens het spelen een hoge mate van veiligheid.
Uiterst licht en dun: en daardoor maximaal draagcomfort
Optimaal zicht dankzij de op maat gemaakte brillenglazen
Geen ogen die uit lijken te puilen: ook bij hoge sterktes dunne brillenglazen.

Wist u dat?

Een bril hoeft niet per se voor altijd te zijn. Veel jonge kinderen hebben een bril nodig, bijvoorbeeld omdat ze scheelzien. Het kan gebeuren dat ze deze bril op latere leeftijd niet meer nodig hebben, omdat de oogafwijking permanent verholpen is door het vroegtijdig dragen van de bril.

Appointment request

Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.Phone
??data.request.mail??

Your wish list

To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

Your appointment request has been successfully sent to

You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

BACK TO HOME
Unfortunately your request could not be sent!

Please try again.