Goed zicht, veilig op weg:
met de autobril van Rodenstock.

Rodenstock Road-brillenglazen: met helder zicht in elke situatie rijdt u namelijk simpelweg beter.

Scroll
De Rodenstock bril
Uw verlanglijst
Your type of spectacles
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien
Opticien zoeken You can attach your wish list directly to your appointment booking
goed zicht, veilig rijden

De eerste autobril met TÜV-certificaat.

Veel omstandigheden waarin automobilisten zich onzeker voelen, hebben te maken met verminderd zicht: verblinding, duisternis, slecht weer, of verwarrende en onoverzichtelijke situaties. Daarom heeft Rodenstock een bril ontwikkeld waarmee u ook in deze omstandigheden met een gerust hart en vol vertrouwen kunt rijden. Hiermee bent u verzekerd van uitstekend zicht en een veilige rit. En dit wordt nog eens bevestigd door de TÜV:

* In het kader van de gebruikerstest is het Impression® Road 2 multifocale glas beoordeeld op criteria die doorslaggevend zijn voor veilig autorijden: gewenningsperiode, gezichtsveld, verblindende effecten en schittering, contrast, kleurweergave en reiniging.

Optimaal voor frequente bestuurders

Een autobril voor mobiel gebruik in het dagelijks leven.

Of u nu beroepschauffeur, forens of vakantieganger bent, mensen die veel met de auto op pad zijn, kennen de uitdagingen waarmee hun ogen geconfronteerd worden, zoals veranderende lichtomstandigheden, verblinding door koplampen en reflecterende wegdekken. Met een autobril rijdt u ontspannener en veiliger.

Van bril wisselen? Niet nodig.

De Rodenstock Road-brillenglazen zijn namelijk niet 'alleen' ontwikkeld voor tijdens het autorijden. Ook na het verlaten van uw auto kunt u profiteren van eigenschappen zoals optimale ruimtelijke waarneming en zicht zonder vermoeidheid in moeilijke lichtomstandigheden. Gebruik uw nieuwe autobril gewoonweg als ideale bril voor de gehele dag.

Zonder enige twijfel een uitstekende keus: de Rodenstock Road-brillenglazen.

Veilig autorijden en vertrouwen zijn onlosmakelijk verbonden met goed zicht. Dit geldt in het bijzonder voor brildragers achter het stuur. De Rodenstock Road-brillenglazen worden volledig afgestemd op uw specifieke behoeften. Ontdek de voordelen van innovatieve technologieën zoals de DNEye® oogmeting, de speciale Solitaire® 2 coating en nog veel meer:

Solitaire® Protect Road

Verminderde verblindende effecten

Deze innovatieve coating vermindert verblindende effecten van bijvoorbeeld moderne xenon- of ledkoplampen. Ook hinderlijke lichtreflecties van bijvoorbeeld natte wegen worden aanzienlijk verminderd. Overdag kunt u door het contrastversterkende effect ontspannen rijden. Uw autobril is dankzij de speciale coating trouwens bijzonder stofafstotend en gemakkelijk te reinigen.

Rodenstock-Autofahrerbrille-0001-1360x680px-020-min
Rodenstock autobril
Rodenstock-Autofahrerbrille-0001-1360x680px-021-min
Conventioneel bril
Rodenstock-Autofahrerbrille-0001-1360x680px-040-min
Rodenstock autobril
Rodenstock-Autofahrerbrille-0001-1360x680px-041-min
Conventioneel bril
Symmetrische gezichtsvelden

Goed ruimtelijk zicht

Het veilig en betrouwbaar inschatten van afstanden tijdens het parkeren en het inhalen is afhankelijk van het ruimtelijke zicht. Het is juist dit zicht dat beïnvloed kan worden bij brildragers van wie het linker- en rechteroog verschillende sterktes hebben. Dit wordt door de optimaal afgestemde Rodenstock Road-brillenglazen gecorrigeerd. Ze creëren symmetrische gezichtsvelden tussen beide ogen en daarmee veilig driedimensionaal zicht.

DNEye® oogmeting

Beter nachtzicht

Veel automobilisten voelen zich minder zeker in het donker. De reden hiervoor is dat de pupillen zich in het donker verwijden en lichtstralen anders worden gebroken. Dit veroorzaakt een onscherp beeld. Met de DNEye® Scanner van Rodenstock kan dit effect vastgesteld en individueel gecorrigeerd worden. Uw autobril van Rodenstock staat garant voor haarscherp en contrastrijk zicht, met name in slechte lichtomstandigheden.

Rodenstock-Autofahrerbrille-0001-1360x680px-010-min
Rodenstock autobril
Rodenstock-Autofahrerbrille-0001-1360x680px-011-min
Conventioneel bril
Rodenstock-Autofahrerbrille-0001-1360x680px-030-min
Rodenstock autobril
Rodenstock-Autofahrerbrille-0001-1360x680px-031-min
Conventioneel bril
Grote gezichtsvelden

Snelle verandering van focus

Tijdens het rijden moeten uw ogen zich snel aan verschillende afstanden aanpassen: van de weg naar het navigatiesysteem, dan naar de spiegels en weer terug naar de weg. De Rodenstock Road-brillenglazen zijn nauwkeurig afgestemd op deze dynamische omstandigheden. Zeer grote gezichtsvelden garanderen een scherp totaalzicht dat perfect is om snel van blikveld te wisselen.

Bestemming: uw persoonlijke autobril.

De zonnebril voor achter het stuur

Rodenstock Road Sun.

De kans op een ongeval kan toenemen als in de zomer het zicht beperkt wordt door fel zonlicht of een laagstaande zon. De oplossing: de Rodenstock Road Sun-glazen met de speciaal ontwikkelde bruine tint. Deze glazen verminderen de schittering van de zon en zijn tegelijkertijd licht genoeg om het display en het navigatiesysteem af te kunnen lezen. En ook te voet bent u vanzelfsprekend goed toegerust.

Voor visueel comfort op alle afstanden

Multifocale glazen voor chauffeurs.

Met name tijdens het rijden is een naadloze overgang van dichtbij naar in de verte zien een absolute vereiste. Multifocale glazen zijn in dit geval ideaal. In het multifocale glas zijn onzichtbaar verschillende kijkzones geïntegreerd. U hebt moeiteloos scherp zicht op alle afstanden. En uw look? Geen zorgen, want multifocale glazen verschillen niet van 'normale' brillenglazen.

Hoe multifocale glazen werken

Het juiste montuur voor uw autobril.

Als fabrikant van brillenglazen en monturen biedt Rodenstock complete autobrillen onder één dak. De monturen van Rodenstock combineren innovatieve technologieën en materialen met een stijlvol design in een gevarieerd assortiment. Voor automobilisten zijn monturen verkrijgbaar met grotere glazen en smalle brillenpoten die hoger op het montuur bevestigd zijn. Monturen met gebogen glazen verminderen hinderlijke lichtinval van de zijkant.

Toon alle monturen
Appointment request

Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.Phone
??data.request.mail??

Your wish list

To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

Your appointment request has been successfully sent to

You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

BACK TO HOME
Unfortunately your request could not be sent!

Please try again.