Ontspannener werken
met een beeldschermbril van Rodenstock.

Of u nu op kantoor of thuis werkt: Ergo® near comfort glazen verlichten de belasting op uw ogen en lichaamshouding - waardoor u meer energie overhoudt aan het einde van de werkdag.

Scroll
Uw verlanglijst
Your type of spectacles
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien
Meer energie voor belangrijkere dingen

Klaar voor de digitale werkdag met een beeldschermbril van Rodenstock.

Op het werk moeten uw ogen zich steeds aanpassen aan verschillende afstanden: van uw bureau en monitor tot uw collega's. Dit kan erg vermoeiend zijn. Beeldschermwerk leidt vaak tot droge ogen, hoofdpijn of gespannen nek- en schouderspieren. De oplossing: individuele thuiswerkglazen gemaakt op basis van uw complete biometrische oogmodel.

Maak de vergelijking

De Ergo®-brillenglazen voor nabij comfort

Aan de kant: Ergo® beeldschermglazen zijn de enige glazen die individueel afgestemd kunnen worden op typische werkafstanden en oogbewegingen en die een groter gezichtsveld hebben waar dat juist voor u van belang is. Het grotere gezichtsveld ondersteunt een ergonomische stand van het hoofd en het lichaam en zorgt voor een comfortabel zicht zonder vermoeidheid.

Een beeldschermbril kan niet alleen zinvol zijn op kantoor, maar ook voor andere activiteiten waarbij u geconcentreerd op kortere afstand moet kijken. Of u nu noten leest, timmerwerk uitvoert, beeldschermen in de gaten houdt of een belangrijke presentatie houdt, met de Ergo® beeldschermglazen kunt u op uw werk en in uw vrije tijd uitstekend en zonder vermoeidheid dichtbij zien.

Leesbril
Rodenstock beeldschermbril

Pak uw digitale leven op een ontspannen manier aan.
Met home office glazen van Rodenstock.

Wanneer is een beeldschermbril zinvol?

 • Zit u veel achter uw computer en kunt soms moeilijk lezen wat er er op het scherm staat, of hebt u 's avonds hoofdpijn of pijn in uw nek? U kunt dan veel baat hebben bij een goede beeldschermbril. Hij zorgt voor scherp zicht op typische werkafstanden en vergemakkelijkt oogbewegingen tijdens uw werkzaamheden. Dit is niet alleen beter voor uw ogen: U bent ook verlost van gespannen spieren, ingespannen samenknijpen van uw ogen en onnatuurlijke lichaamshoudingen. Hierdoor kunt u ontspannener werken.

  icons/big/PC_ergo
 • Met multifocale glazen kunt u in verschillende dagelijkse situaties soepel omschakelen van dichtbij naar in de verte zien en vice versa. Deze flexibiliteit betekent dat het gezichtsveld relatief klein is voor de gebruikelijke schermafstand. U neemt daardoor onbewust een onnatuurlijke houding aan om scherp te kunnen zien. Een beeldschermbril is specifiek ontworpen voor de vereisten van uw werkplek, zodat u uw ogen ontlast en geen last hebt van gespannen spieren.

  icons/big/PC_progressiv
 • Een leesbril is gewoonlijk geoptimaliseerd voor een leesafstand van 40 cm, terwijl een monitor meestal verder weg staat. Dit zorgt ervoor dat u constant vooroverleunt om scherp te zien. En bij grotere afstanden – bijvoorbeeld wanneer u met een collega praat – moet u uw bril telkens afzetten. Een beeldschermbril daarentegen is specifiek ontworpen voor de vereisten van uw werkplek. U voorkomt hiermee een slechte houding en kunt vlotter en comfortabeler werken.

  icons/big/PC_reading
 • Uw biologische klok kan ontregeld raken door het onnatuurlijk hoge percentage blauw licht dat laptops, smartphones, tablets en andere beeldschermen afgeven. De beeldschermbrillen van Rodenstock met de Solitaire® Protect Balance 2 premiumcoating verminderen het percentage blauw licht en kunnen er zo toe bijdragen dat u de hele dag lekker in uw vel zit.

3 Tips

Ergonomisch werken met de computer

• Stel het beeldscherm zo in dat de bovenste tekenlijn zich ruim onder de ooghoogte bevindt en het beeldschermvlak loodrecht op de gezichtslijn staat. Hierdoor worden uw schouder- en nekgebied ontlast. Het is ook gemakkelijker voor het zichtsysteem om zich te concentreren op nabije voorwerpen wanneer de blik wat lager is gericht.

• Pas de tekengrootte op uw monitor aan zodat alles gemakkelijk te lezen is. Kijk regelmatig van het scherm weg, bijvoorbeeld uit het raam. Korte pauzes zorgen voor ontspanning van de oogspieren. Regelmatig en bewust de ogen een paar seconden sluiten helpt ook, omdat dit de ogen weer goed bevochtigt.

• Het knipperen bij werk in de nabijheid daalt met tot 40%. Zorg er dus voor dat u regelmatig knippert om droge ogen te voorkomen. Drink voldoende vloeistof!

Online kennistest

Balanced bioritme

In vergelijking met natuurlijk daglicht geven digitale apparaten een onnatuurlijk hoog percentage blauw licht af. Dit kan onze biologische klok ontregelen, waardoor we moeilijk in slaap komen. De beeldschermbrillen van Rodenstock zijn voorzien van een innovatieve coating die het percentage blauw licht tot een natuurlijk niveau terugbrengt. Het resultaat: het normale bioritme en een verkwikkende slaap blijven behouden.

Test hier uw kennis!
Het is de moeite waard om te vragen

Bijdrage door de werkgever

Veel bedrijven vergoeden de kosten van een beeldschermbril geheel of gedeeltelijk. Vraag er daarom gewoon naar bij uw werkgever.

Biometrisch exacte brillenglazen

Because every eye is different

Met biometrische brillenglazen hebben we bij Rodenstock een nieuwe generatie brillenglazen gecreëerd: Dankzij innovatieve technologieën kan het centrum van scherp zicht worden bepaald voor elk individueel oog. Hierdoor profiteert u als brildrager van het scherpste zicht voor elke hoek en elke blik, ongeacht waar u kijkt.

Ontdek biometrische intelligente brillenglazen
Opticien zoeken

Rodenstock opticien bij u in de buurt.

Overal ter wereld vindt u bij onze Rodenstock partneropticiens een grote diversiteit aan producten van Rodenstock. Ervaren opticiens helpen u met veel plezier bij het kiezen van uw perfecte brillenglas en de juiste bril. Wij adviseren u graag.

Opticien zoeken

Test uw kennis van blauw licht

Vraag x/x: Welke effecten heeft het door een computerscherm afgegeven licht op ons bioritme?
 • We worden op het werk sneller moe.
 • We kunnen 's avonds moeilijk ontspannen.
 • Het heeft geen effecten.

Computerschermen geven een onnatuurlijke hoeveelheid blauw licht af. Dit blauwe licht vermindert de concentratie melatonine, waardoor we een opkikker krijgen. Het gevolg is dat we moeilijker in slaap komen.

Test uw kennis van blauw licht

Vraag x/x: Hoe groot is volgens een onderzoek de waarschijnlijkheid dat u de volgende dag aanzienlijk minder geconcentreerd bent als u de voorafgaande avond na 9 uur op het internet gesurft hebt?
 • 2 keer zo groot
 • 3 keer zo groot
 • 5 keer zo groot

Uit een onderzoek onder meer dan 1.600 Belgische middelbare scholieren tussen de 13 en 17 jaar bleek dat bij scholieren die hun mobiele telefoon meer dan eenmaal per week gebruikten nadat ze 's avonds het licht uitgedaan hadden, de waarschijnlijkheid vijf keer zo groot was dat ze de volgende dag erg moe waren.
Bron: Spiegel Online, 24 november 2014

Test uw kennis van blauw licht

Vraag x/x: Van welk hormoon wordt de aanmaak door blauw licht onderdrukt, zodat we 's avonds niet moe worden?
 • Melatonine
 • Oxytocine
 • Progesteron

Het hormoon melatonine reguleert onze biologische klok en wordt 's nachts aangemaakt door de pijnappelklier in de hersenen. Blauw licht onderdrukt de aanmaak van het hormoon.
Bron: Wikipedia

Test uw kennis van blauw licht

Vraag x/x: Tot welk percentage kan de concentratie melatonine volgens een studie afnemen na twee uur werken op de computer?
 • 4%
 • 15%
 • 23%

Volgens een studie van het Lighting Research Center in Troy (NY), daalde de concentratie melatonine bij de proefpersonen tot 23% nadat ze twee uur op de computer gewerkt hadden.
Bron: Lighting Research Center van het Rensselaer Polytechnic Institute in Troy

Test uw kennis van blauw licht

Vraag x/x: Schermen geven drie lichtkleuren af: rood, blauw en geel. Welk van deze kleuren heeft het hoogste percentage?
 • Rood
 • Blauw
 • Geel

Nieuwe schermen met ledtechnologie geven een zeer hoog percentage blauw licht af. Maar ook lcd-schermen geven een hoog percentage blauw licht af.

U hebt x/x vragen goed beantwoord!

Trouwens: veel bedrijven vergoeden de kosten van een beeldschermbril geheel of gedeeltelijk vanwege de grote voordelen. Vraag er daarom gewoon naar!

Appointment request

Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.Phone
??data.request.mail??

Your wish list

To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

Your appointment request has been successfully sent to

You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

BACK TO HOME
Unfortunately your request could not be sent!

Please try again.

Loading