B.I.G. EXACT®

Brillenglazen gebaseerd op een exact biometrisch oogmodel, aangedreven door Rodenstocks unieke DNEye® technologie.

Scroll
Uw verlanglijst
Your type of spectacles
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien

Van nauwkeurige oogmeting naar echt precisiezicht met biometrische intelligentie.

Met B.I.G. Vision creëert Rodenstock een paradigmaverschuiving in de productie van multifocale brillenglazen door rekening te houden met de unieke vorm en grootte van elk oog. Door brillenglazen te produceren op basis van de individuele gegevens van het oog, worden brillenglazen gecreëerd die het scherpst mogelijke zicht bieden.

Bij Rodenstock bepalen we de biometrische gegevens van het hele oog. Dit omvat de lengte en enkele duizenden datapunten in het oog - hierin gaan we veel verder dan de huidige standaard binnen de optiek. Deze gegevens worden direct in het brillenglas geïntegreerd, waardoor een constructieproces ontstaat dat resulteert in 's werelds meest nauwkeurige brillenglas. En brildragers profiteren van het scherpste zicht voor elke hoek en elke blik, ongeacht waar ze kijken.

Om het niveau van biometrische precisie te onderstrepen dat we met Biometrisch Intelligente Glazen (B.I.G.) op basis van exacte oogmetingen met de DNEye® scanner leveren, noemen we nu: B.I.G. EXACT®.

Waarom Biometric Intelligent Glasses?

De sleutel tot het begrijpen van de baanbrekende technologie achter de Biometrisch Intelligente Glazen begint met de erkenning dat je eigenlijk niet kijkt met je ogen - je kijkt met je hersenen.

  • Ons gezichtsvermogen bestaat uit twee subsystemen die gelijktijdig samenwerken met de hersenen: centraal zicht en perifeer zicht. Ons perifere zicht gebruiken we om ons te oriënteren en om beweging in de omgeving detecteren, terwijl ons centraal zicht zich verplaatst naar een belangrijk punt dat door de hersenen wordt opgepikt, ongeacht of dit vlakbij of verder weg is. Op basis van deze input bepalen uw hersenen hoe ze op de ontvangen informatie moeten reageren.

  • Oogbewegingen vinden continu plaats. Het menselijk oog beweegt tot wel 250.000 maal per dag. Dit betekent dat het gezichtsvermogen zich continu in een dynamische toestand bevindt en het oog zich scherpstelt op nabije, middellange en verre afstanden. Daarnaast gebruiken we ons perifere zicht om ons te oriënteren terwijl het oog beweegt.

    Daarom is het zo belangrijk dat multifocale glazen alle kijkhoeken ondersteunen en niet alleen één scherpstelpunt in het midden. Maar om dat mogelijk te maken, hebben we nauwkeurige gegevens over het individuele oog nodig, want elk oog is anders.

* Klantonderzoek naar DNEye® (2018), Zürich.
** Muschielok, A. (2017). Personalisierte Gleitsichtgläser nach Kundenwunsch – Ergebnisse einer wissenschaftlichen Studie. Presentatie tijdens het Opti-Forum, München.

Ontdek de zes stappen naar de B.I.G. EXACT® ervaring

Ontdek de B.I.G. VISION® ervaring

Bekijk de video en ontdek hoe we met B.I.G. Vision® een baanbrekende technologie gebruiken om een fundamentele verandering in de wereld van multifocale brillenglazen teweeg te brengen. Ervaar het allereerste hypernauwkeurige brillenglas, gebaseerd op een volledig biometrisch oogmodel.

Bekijk hier

B.I.G. VISION® FOR ALL

In onze uitgebreide brochure leest u alles over B.I.G. VISION®.

Nu downloadenRodenstock_Concept_brochure_NL.pdf (17 MB)

Tijd voor biometrische precisie

icons/big/qualitaetsgarantie_veredelung

Opticien zoeken

Waar zijn de Biometric Intelligent Glasses verkrijgbaar?

Wilt u ervaren hoe Biometrisch Intelligente Glazen u kunnen helpen uw gezichtsvermogen te verbeteren? Dat begint bij uw dichtstbijzijnde B.I.G. opticien.

icons/big/zufriedenheitsgarantie

Voor opticiens

Contact en meer informatie

Wilt u weten hoe u deel kunt uitmaken van B.I.G. VISION® en wenst u meer informatie? Vul dan ons contactformulier in en het Rodenstock team zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Appointment request

Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.Phone
??data.request.mail??

Your wish list

To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

Your appointment request has been successfully sent to

You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

BACK TO HOME
Unfortunately your request could not be sent!

Please try again.

Loading