De reis van Rodenstock naar biometrische precisie

Scroll
Uw verlanglijst
Your type of spectacles
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien

Omdat elk oog anders is

Vandaag de dag worden de meeste brillenglazen vervaardigd op basis van een standaard oogtest met slechts vier standaard voorschriftwaarden als input voor het berekeningsproces van het brillenglas. In dit geval worden standaardwaarden uit het gereduceerde oogmodel gebruikt voor de biometrische gegevens van het individuele oog. Deze standaardwaarden zijn slechts geschikt voor 2% van de ogen. Dit heeft gevolgen voor hoe nauwkeurig het brillenglas kan worden afgestemd op de behoeften van de ogen van de gebruiker.

Slechts 2% komt overeen

Wanneer de verschillende standaard oogparameters van het gereduceerde oogmodel worden gecombineerd, past uiteindelijk slechts 2% van de ogen.

Waarom biometrische precisie zorgt voor scherper zicht

Wanneer licht door het oog reist, wordt het gebroken om de fovea centralis te raken en een scherp beeld te vormen op het netvlies. Alle elementen waar het licht doorheen gaat, spelen een centrale rol bij het creëren van het gezichtsvermogen. Aangezien ze verschillende brekingsindexen hebben, moet elk element nauwkeurig worden bepaald.

Het tijdperk van de biometrische intelligente bril

Afstappen van een oude norm gebaseerd op beperkte biometrische kennis.

Bij Rodenstock streven we er voortdurend naar om te pionieren met de precisie waarmee multifocale brillenglazen gemaakt kunnen worden. Het bereiken van een geheel nieuw niveau van biometrische precisie heeft ons vele jaren gekost. Tijdens onze reis hebben we enkele grote uitdagingen het hoofd moeten bieden.

 • Traditioneel worden multifocale brillenglazen vervaardigd met behulp van input van standaard voorschriftwaarden. Om onze ambitie waar te maken, hadden we preciezere gegevens nodig over de biometrische parameters van het oog. Dit bracht ons tot de lancering van onze DNEye® Scanner, de eerste stap op weg naar echte biometrische precisie.

  Met de DNEye®-scanner konden we duizenden datapunten scannen in elk individueel oog. Uit deze datapunten konden we vervolgens met succes een set van meer dan 80 biometrische oogparameters samenstellen.

 • De volgende grote uitdaging was het ontsluiten van de waarde van onze biometrische parameters. Duizenden uren werkten we met geavanceerde wiskundige modellering, waarbij we voortdurend de wetenschappelijke grenzen van de glasberekening verlegden om de meer dan 80 biometrische oogparameters om te zetten in concrete input voor het glasberekeningsproces.

  Uiteindelijk waren wij in staat om een compleet biometrisch model van het individuele oog te creëren. Dit biometrische oogmodel stelt ons in staat om het scherpe zichtcentrum van elk individueel oog precies te raken.

 • Met dit biometrische model waren we klaar om de laatste uitdaging aan te gaan: de biometrische parameters rechtstreeks overbrengen naar de vervaardiging van de brillenglazen. In tegenstelling tot de rest van de industrie, waar biometrische gegevens vaak wel worden gemeten maar zelden worden gebruikt bij de productie van brillenglazen, leverde ons biometrische oogmodel ons concrete input die we konden gebruiken bij de productie van onze brillenglazen.

  Om de precisie van het biometrische oogmodel te kunnen gebruiken bij het maken van multifocale brillenglazen, hebben we een manier ontwikkeld om de input van de DNEye®-scanner digitaal over te brengen naar de vervaardiging van het brillenglas.

Het resultaat

B.I.G. VISION® FOR ALL en
Biometric Intelligent Glasses.


Dit was de geboorte van twee mijlpalen in onze bedrijfsgeschiedenis:

 • B.I.G. VISION® FOR ALL - onze unieke filosofie die erkent dat ieder mens en oog uniek is.
 • Onze pionier: Biometrc Intelligent Glasses - de eerste hoge-precisie multifocale brillenglazen gemaakt met behulp van een exact biometrisch model van elk oog gemeten door een DNEye® Scanner - markeerde het begin van het biometrische tijdperk in multifocale brillenglazen.
  We noemen deze brillenglazen nu B.I.G. EXACT®.
Meer over B.I.G. EXACT®
Wat ons drijft

B.I.G. VISION® FOR ALL


Wij zijn niet tevreden met de standaard, maar gaan altijd een stap verder. Onze missie is om de beste multifocale brillenglazen te produceren voor mensen over de hele wereld.

AI: een nieuwe norm in de productie van multifocale brillenglazen
De nieuwe AI-technologie van Rodenstock maakt het mogelijk om biometrische waarden bij benadering mee te nemen in de berekening van brillenglazen. Dit zorgt voor een hoger niveau van biometrische precisie wanneer exacte waarden van de DNEye® Scanner niet beschikbaar zijn. Met deze AI-technologie creëren we een nieuwe norm binnen de productie van multifocale brillenglazen.
We noemen deze nieuwe glazen: B.I.G. NORM®.

Meer over B.I.G. NORM®

Tijd voor biometrische precisie

icons/big/qualitaetsgarantie_veredelung

Opticien zoeken

Waar zijn de Biometric Intelligent Glasses verkrijgbaar?

Wilt u ervaren hoe Biometrisch Intelligente Glazen u kunnen helpen uw gezichtsvermogen te verbeteren? Dat begint bij uw dichtstbijzijnde B.I.G. opticien.

icons/big/zufriedenheitsgarantie

Voor opticiens

Contact en meer informatie

Wilt u weten hoe u deel kunt uitmaken van B.I.G. VISION® en wenst u meer informatie? Vul dan ons contactformulier in en het Rodenstock team zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Appointment request

Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.Phone
??data.request.mail??

Your wish list

To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

Your appointment request has been successfully sent to

You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

BACK TO HOME
Unfortunately your request could not be sent!

Please try again.

Loading