De Rodenstock reis naar biometrische precisie

Scroll
De Rodenstock bril
Uw verlanglijst
Your type of spectacles
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien
Opticien zoeken You can attach your wish list directly to your appointment booking

De drie uitdagingen van biometrische precisie.

Bij Rodenstock streven we er voortdurend naar om te innoveren met de precisie waarmee multifocale brillenglazen gemaakt kunnen worden. Het bereiken van een compleet nieuw niveau van biometrische precisie heeft ons vele jaren gekost. Tijdens onze reis kregen we te maken met grote uitdagingen.

Uitdaging 1
Biometrische parameters

Traditioneel worden multifocale brillenglazen vervaardigd op basis van standaard receptwaarden. Om onze ambitie waar te maken, hadden we nauwkeurigere gegevens nodig over de biometrische parameters van het oog. Dit bracht ons tot de lancering van onze DNEye® Scanner, de eerste stap op weg naar echte biometrische precisie.

Met de DNEye®-scanner konden we duizenden datapunten scannen in elk afzonderlijk oog. Uit deze datapunten konden wij vervolgens met succes een set van meer dan 80 biometrische oogparameters samenstellen.

Uitdaging 2
Een biometrisch oogmodel

De volgende grote uitdaging was het ontsluiten van de waarde van onze biometrische parameters. Duizenden uren werkten we met geavanceerde wiskundige modellen, waarbij we voortdurend de wetenschappelijke grenzen van de glasberekening verlegden om de meer dan 80 biometrische oogparameters om te zetten in concrete input voor het glasberekeningsproces.

Uiteindelijk waren wij in staat een volledig biometrisch model van het individuele oog te maken. Dit biometrische oogmodel stelt ons in staat het scherpe gezichtscentrum van elk individueel oog precies te raken.

Uitdaging 3
Biometrische data gebruiken om glazen te maken

Met dit biometrische model waren wij klaar om de laatste uitdaging aan te gaan: de biometrische parameters rechtstreeks overbrengen naar het vervaardigen van de brillenglazen. In tegenstelling tot de rest van de industrie, waar biometrische gegevens vaak worden gemeten, maar zelden worden gebruikt bij de productie van brillenglazen, voorzag ons biometrische oogmodel ons van concrete input die we konden gebruiken bij de productie van onze brillenglazen.

Om de precisie van het biometrische oogmodel te benutten bij het maken van multifocale brillenglazen, hebben we een manier ontwikkeld om de informatie van de DNEye®-scanner digitaal over te brengen naar het vervaardigen van het brillenglas.

  • Centraal zicht, ook wel foveale visie genoemd, zorgt voor een hoge gezichtsscherpte en stelt onze ogen in staat om kleuren en een hoog contrast te zien. Perifeer zicht, aan de andere kant, stelt onze ogen in staat om beweging te detecteren en te kijken in omstandigheden met weinig licht. Elk van deze subsystemen speelt een belangrijke rol in ons vermogen om de omgeving om ons heen waar te nemen. Door brillenglazen te maken met biometrische gegevens, zorgen we ervoor dat zowel het centrale- als het perifere zichtsysteem worden ondersteund door vloeiende overgangen in de brillenglazen.

Het resultaat: B.I.G. Vision®

Dit was het begin van B.I.G. Vision® - de filosofie van Rodenstock op het gebied van multifocale brillenglazen. Met B.I.G. Vision®, erkennen wij dat ieder oog anders is.
Door de biometrische parameters van elk oog digitaal in elk brillenglas over te brengen, geven wij brildragers de Biometrisch Intelligente Glazen: de eerste zeer nauwkeurige multifocale brillenglazen die zijn gemaakt op basis van een volledig biometrisch oogmodel. Dit is een enorme stap in de optiekindustrie.
Maar voor Rodenstock is de reis naar echte biometrische precisie nog maar net begonnen. We kijken ernaar uit om onze volgende stap met u te delen, terwijl we ons werk voortzetten.

Appointment request

Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.Phone
??data.request.mail??

Your wish list

To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

Your appointment request has been successfully sent to

You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

BACK TO HOME
Unfortunately your request could not be sent!

Please try again.