Waarom 98% van de multifocale brillenglazen niet perfect passen bij de gebruiker.

Scroll
De Rodenstock bril
Uw verlanglijst
Your type of spectacles
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien
Opticien zoeken You can attach your wish list directly to your appointment booking

Voor de meeste glasfabrikanten is biometrische precisie een kwestie van toeval.

Tegenwoordig produceren de meeste glasfabrikanten brillenglazen op basis van een standaard oogmodel. In 98% van deze gevallen wijken de biometrische parameters van dit standaard oogmodel af van de werkelijke waarden van het individuele oog. Dit betekent dat brillenglazen niet precies zijn afgestemd op de behoeften van het individu.

We moeten nauwkeuriger zijn.

Ooglengte kan per persoon tot 10 mm variëren - dit betekent dat slechts 14% van de ogen overeenkomt met het standaardmodel.

Het oog bestaat uit meerdere lagen, van het hoornvlies tot de fovea centralis. Dit betekent dat de lengte van het oog is samengesteld uit de diepte van het glaslichaam, de dikte van de lens, de diepte van de voorste oogkamer en de dikte van het hoornvlies. Aangezien elk van deze lagen van persoon tot persoon verschillen in vorm en grootte, kunnen ogen tot 10 mm in lengte verschillen. Wanneer de ooglengte niet nauwkeurig wordt bepaald bij de glasberekening, beïnvloedt dit de gezichtsscherpte. Dit illustreert het belang van het bepalen van de biometrie van het individuele oog.

Bron: Oyster, C.W. (1999). The Human Eye. Massachusetts: Sinauer Ass.

Biometrische precisie zorgt voor scherper zicht - elke keer weer

Wanneer multifocale brillenglazen worden geproduceerd met de biometrische gegevens van de DNEye®-scanner van Rodenstock, wordt niets aan het toeval overgelaten. Elk oog wordt gescand en de biometrische gegevens worden gebruikt als input voor de berekening en productie van het glas. Dit zorgt ervoor dat elk brillenglas exact is afgestemd op de vorm, grootte en brekingsmogelijkheden van het individuele oog - elke keer weer. Met andere woorden, de DNEye®-scanner levert biometrische precisie - het handelsmerk van onze Biometrisch Intelligente Glazen.

Laat brildragers de controle nemen over hun eigen zicht

Biometrische precisie begint wanneer de brildrager ervoor kiest om zijn beide ogen te laten scannen met een DNEye® Scanner. In samenwerking met haar partners zet Rodenstock - als enige glasfabrikant in de markt - de biometrische metingen van de DNEye® Scanner om in een compleet biometrisch model van de ogen. Op basis hiervan worden biometrische multifocale brillenglazen berekend, die voor het eerst tot op de micrometer bij de ogen van de drager passen. Het model past in 100% van de gevallen bij het individuele oog, wat ervoor zorgt dat elk brillenglas kan worden afgestemd op specifieke visuele behoeften.

Klik op een van de drie personen om in de video te zien hoe de werkelijke waarden van oogparameters afwijken van een gereduceerd standaard oogmodel. Deze oogparameters kunnen worden bepaald door de ogen te meten met de DNEye® Scanner.

B.I.G. VISION® BIEDT MENSEN GROTE VOORDELEN

Door de glazen met echte biometrische precisie te produceren, erkennen wij dat elk oog anders is en garanderen wij het scherpst mogelijke zicht.

Biometrisch intelligente brillenglazen bieden grotere voordelen voor brildragers. Wetenschappelijke studies tonen aan dat wanneer multifocale brillenglazen met echte biometrische precisie worden geproduceerd, zij een scherper zicht op nabije en middellange afstand bieden, evenals een breder veld met scherp zicht op korte afstand. Dit zorgt ervoor dat de brillenglazen elk dynamisch aspect van het dagelijks leven van de drager ondersteunen.

Appointment request

Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.Phone
??data.request.mail??

Your wish list

To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

Your appointment request has been successfully sent to

You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

BACK TO HOME
Unfortunately your request could not be sent!

Please try again.