De voordelen van B.I.G.

Scroll
De Rodenstock bril
Uw verlanglijst
Your type of spectacles
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien
Opticien zoeken You can attach your wish list directly to your appointment booking

* Klantonderzoek naar DNEye® (2018), Zürich.
** Muschielok, A. (2017). Personalisierte Gleitsichtgläser nach Kundenwunsch – Ergebnisse einer wissenschaftlichen Studie. Presentatie tijdens het Opti-Forum, München.

Voldoen aan de dynamische eisen van het zichtsysteem is een kwestie van precisie.

Gedurende de dag navigeren brildragers door vele situaties. Hun complete zichtsysteem is voortdurend aan het werk, waarbij ze vaak wisselen van focusafstand, richting en perspectief. Hun ogen bewegen 250.000 keer per dag, wat de dynamische eisen van het zichtsysteem illustreert. Aan deze eisen kunnen voldoen is een kwestie van precisie. Om vanuit elke hoek en op elke afstand het scherpst mogelijke zicht te hebben, moeten brillenglazen op maat gemaakt worden om precies aan de behoeften van het individuele oog te voldoen.

Minder dan 0,2% van het netvlies, is verantwoordelijk voor een scherp centraal zicht.

Hoewel de fovea centralis minder dan 0,2% van het netvlies uitmaakt, is deze verantwoordelijk voor het scherp centraal zicht, wat cruciaal is voor veelvoorkomende activiteiten waarbij visuele details belangrijk zijn - zoals autorijden en lezen. Daarom is het belangrijk dat brillenglazen ervoor zorgen dat het licht op de fovea centralis wordt gebroken - een proces dat wordt ondersteund door de precisie van de Biometrisch Intelligente Glazen.

Bron: Oyster, C.W. (1999). The Human Eye. Massachusetts: Sinauer Ass.

B.I.G. Vision®: Van nauwkeurige oogmetingen tot echt precisiezicht met biometrische intelligentie.

Door de biometrische gegevens van de ogen van de drager te bepalen en de datapunten direct in het glas te integreren, zijn onze Biometrisch Intelligente Glazen gemaakt om 's werelds meest nauwkeurige brillenglas te zijn. Hierdoor is Rodenstock in staat om de dynamische eisen van het zichtsysteem effectief te ondersteunen en een naadloze en natuurlijke zichtervaring te leveren.

“Elke klant wordt vooraf gemeten met de DNEye® Scanner, ongeacht of hij multifocale glazen, een leesbril of een autobril nodig heeft. Op deze manier kunnen we de klant een meerwaarde bieden die andere apparaten niet bieden."


Herbert Huber, opticien en Rodenstock DNEye® klant

“Toen ik mijn bril met DNEye® glazen ging dragen, wist ik precies wat het betekende om een multifocale bril te hebben. In mijn beroep als binnenhuisarchitect is het erg belangrijk dat ik mijn focus kan verleggen tussen kamerplannen, tekeningen en klanten. Deze ervaring was vlekkeloos."


Judith Petz, binnenhuisarchitecte en al 15 jaar draagster van Rodenstock brillen

Appointment request

Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.Phone
??data.request.mail??

Your wish list

To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

Your appointment request has been successfully sent to

You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

BACK TO HOME
Unfortunately your request could not be sent!

Please try again.