0
    U bevindt zich hier: Brillenglazen  
 
Notitieblad verzenden
 
 
 

Los de som op.*

26

+

=

zesentwintig

 

Andere som,
Klik hier .

 
 

* Verplicht veld

 
 
nav-Id: 1587526 - doc-Id: 1583435
Het bedrijf Rodenstock.Net
Favorieten (0)
Favorieten (0)
Uw momenteel opgeslagen favorieten
 
 

Geen favorieten

 
Zoeken
Zoeken
 
 
 
 
 
 

Gekleurde brillenglazen bieden veel meer dan alleen een trendy look

 

Gekleurde glazen in één oogopslag:

  • Ook bij fel of diffuus licht kleurgetrouw en natuurlijk zicht
  • Aangename kijkervaring dankzij toegenomen contrastwaarneming
  • Ideaal in het verkeer, bij het sporten, in de natuur of op het werk
  • Volledige bescherming tegen UV-A en UV-B straling en tegen verblinding
  • In uw sterkte verkrijgbaar
 
 

Gekleurde glazen

Bescherming tegen de zon met SunContrast

Een goed zonneglas beschermt uw ogen tegen UV-straling. SunContrast-zonneglazen doen nog meer: ze bieden u ook bij fel of diffuus licht een contrastrijk zicht.

Zonlicht heeft de vervelende eigenschap contrasten niet goed genoeg weer te geven. Daglicht bezit een hoog percentage strooilicht. Dit legt een sluier over de andere kleuren en het leidt tot contrastarm zicht. SunContrast zorgt voor een optimale filtering van de blauwe lichtstraling. Voorwerpen zien er contrastrijk uit, kleuren en details worden natuurlijk weergegeven.

Altijd en overal volledige bescherming

Juist in het verkeer, bij het sporten en tijdens buitenactiviteiten zijn nauwkeurig zicht en waarneming van belangrijke details onmisbaar. Een goed zonneglas moet verblinding voorkomen en tegelijkertijd de natuurlijke kleurcontrasten behouden. Met name op plaatsen met veel reflectie, zoals op het water, in de sneeuw, in de bergen en in de stad, is 100% bescherming tegen UV-A en UV-B straling uiterst belangrijk. Onze SunContrast-zonneglazen garanderen deze bescherming. Ze filteren namelijk alle UV-straling tot 400 nm eruit.

Ook achter het stuur perfect zicht

Op straat kunnen de lichtomstandigheden veel sneller veranderen. Dat vereist een bijzondere inspanning van uw ogen. Vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieverlies kunnen het gevolg zijn. Dan is het goed dat u de juiste zonneglazen draagt: SunContrast drive. Deze speciale kleur is op de lichtomstandigheden in de auto afgestemd. Vanzelfsprekend beschermt SunContrast Drive u ook buiten de auto tegen verblinding en UV-straling.
SunContrast Drive wordt geleverd in één kleur of met kleurverloop. Het glas met kleurverloop heeft als eerste extra voordeel dat het volledige bescherming biedt tegen verblinding door schuin of van boven invallend licht. Daarnaast kunt u door de lichtere zone het dashboard beter zien.

Ons SunContrast-kleurenpalet
  • Oranje: ideaal voor sporten en vrijetijdsactiviteiten. Corrigeert snelle licht- en schaduwveranderingen, geeft een grote scherptediepte; ook bij diffuus licht nauwkeurige detailweergave.
  • Amber: optimale contrastwerking op groen; daarom ideaal voor golfen of andere balsporten. Naar keuze met 65% of 80% kleuring.
  • Bruin: universele bescherming tegen verblinding, een aangename tint en hoge kleurgetrouwheid. Naar keuze met 75% of 85% bruinkleuring.
  • Groen: perfecte kleurwaarneming, aangename tint en uitstekende bescherming tegen verblinding.
  • Dynamic Red: natuurlijke kleurwaarneming en perfecte onderscheiding van details. Ideaal voor joggers en fietsers.

Zacht maar effectief: filterkleuren

Filterkleuren zijn glaskleuren die slechts een lichte kleuring van 10% tot 20% hebben. Net als kleurloze brillenglazen kunnen ze de hele dag gedragen worden, maar ze bieden wel een aantal voordelen die het zicht aangenamer maken. Zo zwakken ze fel kunstlicht af, verhogen ze de contrastwerking en verbeteren ze de waarneming van details. Naar keuze zijn deze brillenglazen in de meest uiteenlopende tinten verkrijgbaar. Vanzelfsprekend in uw sterkte.

Speciale kleuren: kleurfilters met therapeutische werking

In de geneeskunde en voor een deel ook in de bedrijfsgeneeskunde spelen brillenglazen met speciale kleuren een bijzondere rol. Ze worden bij verschillende oogaandoeningen of in het kader van lichttherapieën voorgeschreven.

Deze speciale filterglazen bezitten absorberende eigenschappen die gevoelige ogen beschermen of een bepaalde behandeling ondersteunen. Onderzoeken hebben aangetoond dat door dergelijke kleurfilters het contrast toeneemt en de aanpassingsperiode korter wordt.
Onze uitgebreide knowhow van gekleurde brillenglazen en onze jarenlange ervaring garanderen u oplossingen op maat die perfect op de betreffende toepassing zijn afgestemd.