0
    U bevindt zich hier: FAQ  
 
Notitieblad verzenden
 
 
 

Los de som op.*

10

+

=

dertien

 

Andere som,
Klik hier .

 
 

* Verplicht veld

 
 
nav-Id: 1579948 - doc-Id: 1583289
Het bedrijf Rodenstock.Net
Favorieten (0)
Favorieten (0)
Uw momenteel opgeslagen favorieten
 
 

Geen favorieten

 
Zoeken
Zoeken
 
 
 
 
 
 

FAQ: vragen en antwoorden over beter zicht met Rodenstock

Vanzelfsprekend is een opticien de beste contactpersoon voor vragen over zien en alles wat daarmee samenhangt. Voor een eerste oriëntatie en advies hebben wij echter de antwoorden op de meestgestelde vragen over brillenglazen en monturen voor u op een rijtje gezet. Om rechtstreeks contact met een opticien bij u in de buurt op te kunnen nemen, maakt u gewoon gebruik van de optie ‘Opticiens zoeken’.
Vragen en antwoorden over Rodenstock
 

Gebruik de optie ‘Opticiens zoeken’ om een Rodenstock-opticien bij u in de buurt te zoeken. Met behulp van de filtermogelijkheden kunt u op collecties en bepaalde gebieden zoeken.

Zes maanden tevredenheidsgarantie
Wij garanderen u een probleemloze gewenning aan uw Rodenstock-brillenglazen. Mocht u desondanks binnen de eerste zes maanden niet tevreden zijn, dan vervangen wij de glazen door een ander RODENSTOCK-product. Met bijbetaling kunt u overstappen naar een hoogwaardiger glas. Bij de tevredenheidsgarantie kunt u geen aanspraak maken op vergoeding van het aankoopbedrag.*

Twee jaar kwaliteitsgarantie
Wij garanderen de werking en duurzaamheid van uw nieuwe Rodenstock-brillenglazen. Als de glazen binnen 24 maanden na aankoop een gebrek vertonen, krijgt u via uw opticien kosteloos identieke brillenglazen ter vervanging.*

Drie jaar kwaliteitsgarantie
Bij de hoogwaardige coatings Solitaire® Protect Balance 2, Solitaire® Protect Plus 2, Solitaire® Protect Sun 2 en Solitaire® Protect 2 bieden wij boven op de 24 maanden kwaliteitsgarantie nog eens 12 maanden extra garantie op de coating.*

* De garantie- en servicevoorwaarden kunnen per land verschillen.
De wettelijke garantie blijft onverminderd van kracht.
Vervangende onderdelen voor uw Rodenstock-bril zijn ook na aankoop nog meerdere jaren verkrijgbaar. Bij schade kunt u uw bril ter reparatie aanbieden en daardoor ook de brillenglazen blijven gebruiken.

Dragers van een bril met Rodenstock multifocaal- of beeldschermglazen bieden wij ook zekerheid voor onderweg. Mocht u uw bril tijdens een reis in het buitenland beschadigen of verliezen, dan sturen wij naar uw verblijfplaats een noodset met een enkelvoudige bril en een leesbril in uw sterkte. Onmiddellijk en kosteloos: een exclusieve service van Rodenstock. Als u weer terug thuis bent, geeft u de noodset gewoon bij uw opticien af.

 
Vragen en antwoorden over brillenglazen
 

Wanneer u de bril niet draagt, kan deze het beste in een stevige brillenkoker opgeborgen worden. Als u geen brillenkoker gebruikt, moet u hem op een veilige plek en met de glazen naar boven leggen.

Als men bijziend is, kan men zonder bril goed dichtbij zien, maar in de verte wordt alles vager en onduidelijk. De meestvoorkomende oorzaak is een te lang oog (asmyopie), waardoor het beeld vóór het netvlies ontstaat en derhalve niet scherp gezien kan worden.

Net zoals verziendheid wordt ook bijziendheid in dioptrie gemeten. Met de min-brillenglazen van Rodenstock kan bijziendheid optimaal gecorrigeerd worden. Hierdoor kunt u uw gezichtsvermogen weer ten volle benutten.

Mineraalglas gold lange tijd als topmateriaal voor de vervaardiging van brillenglazen. Maar de tijden zijn veranderd. Vandaag de dag worden brillenglazen bijna uitsluitend gemaakt van hoogwaardige kunststoffen, die mineraalglas in nagenoeg alle opzichten de baas zijn.
Brillenglazen van kunststof zijn licht van gewicht en kunnen uiterst dun gemaakt worden. Dat verhoogt de esthetische eigenschappen en het draagcomfort voor de brildrager. Bovendien zijn kunststofglazen 100% helder, robuust en kleurvast.

Een goed zonneglas beschermt de ogen tegen UV-straling, voorkomt storende verblinding en behoudt de natuurlijke kleurcontrasten. Al deze zaken worden gerealiseerd door de zonneglazen van Rodenstock, die in drie series met verschillende eigenschappen verkrijgbaar zijn.

• SunProtect combineert design en functionaliteit in één zonneglas. De brillenglazen bieden optimale UV-bescherming en ze zijn verkrijgbaar in modieuze kleuren met en zonder kleurverloop, vanzelfsprekend ook in uw sterkte.

• SunContrast is ideaal voor iedereen die ondanks de zon contrastrijk zicht wil. Het filtert 100% van de UV-straling en bovendien een groot gedeelte van de blauwe straling bij daglicht eruit. Bijzonder geschikt voor plekken met veel reflecties, zoals bij een strandvakantie. In uw sterkte verkrijgbaar.

• Polariserende brillenglazen filteren nagenoeg alle storende reflecties eruit en zorgen voor een relaxt zicht zonder vermoeidheid. Daardoor krijgt u naast veel kijkcomfort ook zekerheid, bijvoorbeeld bij het autorijden of het buiten sporten. Vanzelfsprekend ook in uw sterkte verkrijgbaar.

Multifocaalglazen bestrijken verschillende sterktes voor dichtbij, de middellange afstand en veraf geleidelijk, dat wil zeggen zonder hinderlijke overgangen. Ook het vervelende wisselen tussen enkelvoudige bril en leesbril hoeft hierdoor niet meer. Bovendien heeft een multifocale bril ook optische voordelen. Omdat de verschillende kijkzones in het glas onzichtbaar in elkaar overgaan, biedt een multifocale bril onbelemmerd zicht op de ogen en is hij niet van een gewone enkelvoudige bril te onderscheiden.

Persoonlijke multifocale glazen worden speciaal voor u gepersonaliseerd en daardoor geoptimaliseerd. Ze zijn op alle specifieke eisen en draaggewoonten van de desbetreffende persoon afgestemd. Bij de vervaardiging wordt met veel meer persoonlijke parameters rekening gehouden dan bij traditionele glazen. Bij deze glazen is volgens een standaardpatroon slechts de sterkte persoonlijk. Persoonlijke multifocale glazen zoals Impression FreeSign® 3 zijn tevens op maat gemaakt voor uw ogen. De meest uiteenlopende gegevens van het gezicht en het gekozen montuur worden met ons 3D-meetsysteem gemeten en bij de vervaardiging van deze glazen meegenomen. Dat betekent dat het kijkcomfort nog hoger is en dat het gezichtsvermogen voor de volle 100% wordt benut.

Voor de brillenglazen van alle fabrikanten gelden de toepasselijke industrienormen. Dit vinden wij echter niet voldoende, omdat voor het systeem voor beter zicht uitsluitend hoogwaardige materialen en een nauwkeurige vervaardiging toegepast worden. Daarom heeft Rodenstock eigen standaarden ontwikkeld. Deze garanderen in elke ontwikkel- en fabricagefase de hoogste kwaliteit. Daartoe behoren strenge materiaaltesten, uitgebreid onderzoek naar het draagcomfort en kwaliteitscontroles vóór verzending van elk afzonderlijk product. Bij ons worden alle fases onder één dak uitgevoerd: van onderzoek en ontwikkeling tot vervaardiging van het brillenglas.

Vermijd zeer hoge temperaturen, ongeveer vanaf 80 °C. Te lang in de sauna of 's zomer te lang in het dashboardkastje is niet goed voor glazen en monturen. Daarentegen zijn er geen negatieve effecten bekend wanneer brillen 's winters bij lage temperaturen onder 0 °C gebruikt worden.

Verziendheid (hyperopie) behoort met bijziendheid tot de meestvoorkomende oogafwijkingen. Als men verziend is, kan men zonder bril goed in de verte zien, maar dichtbij ziet men niet scherp. In de meeste gevallen is een te kort oog (ashyperopie) de oorzaak. Het beeld ontstaat achter het netvlies en wordt niet scherp afgebeeld.

Net als bijziendheid wordt ook verziendheid in dioptrie gemeten. Met de plus-brillenglazen van Rodenstock kan verziendheid optimaal gecorrigeerd worden. Hierdoor kunt u uw gezichtsvermogen weer ten volle benutten.

Wanneer men ouder wordt, neemt het gezichtsvermogen voor dichtbij af en moeten boeken of brieven met uitgestrekte armen gelezen worden. Dit komt door veroudering van de ogen en de daarmee samenhangende afnemende elasticiteit van de ooglenzen.

Ter correctie van ouderdomsverziendheid (presbyopie) is een multifocaalbril geschikt. Hiermee kan men op alle afstanden scherp zien zonder hinderlijke overgangen. Op het werk hebt u veel profijt van een speciale beeldschermbril met Ergo®-beeldschermglazen.

Het Brand Mark “R” op de brillenglazen van Rodenstock geeft aan dat het een origineel Rodenstock-product betreft dat aan de hoogste technische en functionele eisen voldoet.

Naast de merkgravure hebben de brillenglazen ook nog een zogenaamde functiegravure. De opticien heeft deze nodig om de glazen optimaal voor het juiste oog af te stellen. Bij normale lichtomstandigheden is deze gravure echter niet zichtbaar.

U kunt uw bril heel eenvoudig en voorzichtig met een beetje afwasmiddel onder stromend water schoonmaken. Daarna kunt u de bril het beste met een microvezeldoekje droogwrijven.
Wrijf uw bril niet met uw T-shirt of een papieren zakdoekje schoon! Krassen kunnen namelijk niet uit kunststof of mineraalglazen verwijderd worden. Zelfs wanneer de beschadiging slechts kosmetisch lijkt, komt er licht door het minieme krasje. Hierdoor raakt het oog geïrriteerd.
Om de zes maanden moet u uw bril goed laten reinigen bij uw Rodenstock-opticien. Al na enkele minuten in een ultrasoon reinigingsbad krijgen uw glazen en montuur hun oude glans weer terug.

Observeer uzelf bij het lezen. Als u uw boek of krant vervelend ver van u af moet houden om scherp te zien, dan hebt u een leesondersteuning voor dichtbij nodig. Een leesbril kan uitkomst bieden. Een multifocale bril heeft echter als belangrijk voordeel dat voor verschillende afstanden slechts één bril nodig is. Hiermee bent u flexibel en kunt u altijd en overal scherp zien.

Een ideale oplossing bieden de brillenglazen uit de Rodenstock Perfection-categorie. Alle aspecten van het gezichtsvermogen van de brildrager worden hier persoonlijk geanalyseerd, waardoor het ten volle kan worden benut.

Hoogwaardige ontspiegeling zorgt ervoor dat licht dat op het brillenglas valt, minder weerspiegeld wordt. Daardoor nemen vervelende reflecties op het brillenglas af en kan het oog ongeveer net zo veel licht opnemen als zonder bril. Bovendien vermindert ontspiegeling reflecties aan de achterkant van het brillenglas, waardoor het zicht in de schemering en 's nachts beter is.

Ontspiegelde glazen zijn vaak minder gevoelig voor krassen, omdat ze een geïntegreerde harde laag hebben, zoals bij Solitaire® Protect Plus 2 van Rodenstock. De glascoating met drie jaar garantie combineert ontspiegeling, een harde laag en een vuilafstotende laag. U profiteert van brillenglazen zonder reflectie die onbelemmerd zicht op uw ogen mogelijk maken, makkelijk schoon te maken zijn en de hele dag door een perfecte kijkervaring bieden.

Ja. Bij een multifocale bril is de grootte van het gezichtsveld voor dichtbij bepalend voor het leescomfort. Bij de Impression® multifocale glazen met EyeLT® is dit veld bijzonder groot. Dit biedt onbeperkt leesplezier en scherp zicht op de middellange afstand en in de verte. Want in tegenstelling tot een pure leesbril bent u met een multifocaalbril duidelijk flexibeler. Of u nu dichtbij, op middellange afstand of in de verte goed moet zien, u hebt slechts één bril nodig voor elke situatie.

Helaas niet. Brillenglazen zijn niet alleen een stuk glas of kunststof, maar ze vormen ook een complex systeem van lagen voor ontspiegeling, kleuring en andere extra functies. Het grof polijsten van de krassen werkt dus niet. Een glas met krassen moet zo spoedig mogelijk vervangen worden. De minieme krasjes veroorzaken lichtverstrooiing, waardoor het oog voortdurend moet corrigeren en snel moe wordt. Dit kan leiden tot hoofdpijn.

Eye Lens Technology, kortweg EyeLT®, is een nieuwe technologie van Rodenstock voor het maken van brillenglazen. Op deze technologie is patent aangevraagd. Wat tot nu toe nog niet mogelijk was, is dat sinds 2011 dankzij EyeLT® wel: tot wel 40% beter zicht dichtbij voor dragers van een multifocaalbril. Dit is echt een mijlpaal in de technologie van het multifocaalglas.

De opticien voert met de klant een speciale test voor dichtbij zien uit. Met de DNEye® Scanner, een nieuw en innovatief meetapparaat, worden de ogen volautomatisch en uiterst nauwkeurig gemeten. Samen met de resultaten van de reguliere oogmeting worden al deze aanvullende gegevens met de bestelling naar Rodenstock gestuurd. En vervolgens maken wij op basis hiervan het beste glas. Kortom, de brildrager kan hierdoor zijn gezichtsvermogen voor de volle 100% benutten.

Bij ColorMaticIQ® gaat het om meekleurende brillenglazen van Rodenstock. Ze passen zich in recordtijd helemaal vanzelf aan elke lichtomstandigheid aan. Zon, fel kunstlicht, schaduw of schemering, ColorMaticIQ®-glazen kunnen al naargelang de omgeving op- of terugkleuren. Dit betekent dat u met slechts één bril en bij elk licht ontspannen en scherp zicht hebt.

 
Vragen en antwoorden over monturen
 

Gebruik de optie ‘Opticiens zoeken’ om een Rodenstock-opticien bij u in de buurt te zoeken. Hij helpt u graag verder.

Omdat wij uitsluitend met opticiens samenwerken, handelen wij aankopen en reparaties helaas niet rechtstreeks met de consument af. Gebruik de optie ‘Opticiens zoeken’ om een Rodenstock-opticien bij u in de buurt te zoeken. Hij helpt u graag verder.

De prijs van vervangende onderdelen is bekend bij onze partners, de opticiens. Omdat bij deze prijs eventueel nog kosten van de opticien opgeteld moeten worden, hebben wij geen invloed op de totaalprijs.

Uw lokale opticien kan u over onze adviesprijzen informeren. Gebruik de optie ‘Opticiens zoeken’ om een Rodenstock-opticien bij u in de buurt te zoeken. Hij helpt u graag verder.

Voor brildragers met een nikkelallergie zijn vooral monturen van acetaat en titanium geschikt. Beide materialen zijn anti-allergeen. Tegelijkertijd voldoen ook alle andere materialen voor de vervaardiging van brillen aan de EU-richtlijnen inzake nikkel. De naleving hiervan controleert Rodenstock via gestandaardiseerde kwaliteitscontroles.

De scharnieren van een bril zijn dan wel onopvallend, maar als enig beweeglijk onderdeel vervullen ze twee belangrijke taken. Ten eerste vormen ze de verbinding tussen voorkant en poot. Hoe hoogwaardiger het scharnier, hoe sterker en duurzamer het complete montuur. Ten tweede zijn de scharnieren in belangrijke mate verantwoordelijk voor het draagcomfort. Alleen als ze zowel flexibel als duurzaam zijn, kan de bril perfect aan uw hoofd aangepast worden. De hoogwaardige scharnieren van Rodenstock garanderen al deze eigenschappen. Ze worden uitgebreid op een uitstekende bestendige scharnierwerking, hoge aanpasbaarheid en maximale duurzaamheid getest.

Om ook langdurig een hoog draagcomfort te garanderen, moet een bril zo nauwkeurig mogelijk aan de vorm van uw hoofd aangepast worden. De ontwikkeling van de brillen van Rodenstock is gebaseerd op meer dan 135 jaar ervaring met de pasvorm. Brillen van Rodenstock zijn om deze reden bij de aflevering al anatomisch aangepast en bieden ook daarna nog talrijke aanpassingsmogelijkheden voor de neuspads, de scharnieren en de oortips. Hierdoor kan de opticien de bril optimaal op de vorm van uw hoofd afstemmen. Zo wordt een montuur van Rodenstock uw perfecte bril.