0
    U bevindt zich hier: Monturen  
 
Notitieblad verzenden
 
 
 

Los de som op.*

6

+

=

drieëntwintig

 

Andere som,
Klik hier .

 
 

* Verplicht veld

 
 
nav-Id: 1587618 - doc-Id: 1583644
Het bedrijf Rodenstock.Net
Favorieten (0)
Favorieten (0)
Uw momenteel opgeslagen favorieten
 
 

Geen favorieten

 
Zoeken
Zoeken
 
 
 
 
 
 

De passende bril

Vierkant of rechthoekig gezicht

Kenmerken van een vierkant gezicht:
 • Hoekige, opvallende verhoudingen
 • Breed voorhoofd en uitgesproken kin
 • Uiterst rechte, zijdelingse lijnen

Ons advies:
Bij uw vierkante gezicht past perfect een rond of ovaal montuur, bijvoorbeeld een trendy jaren-zestig-bril met ronde glazen. Als u een zonnebril zoekt, is een pilotenbril beslist een goede keuze. De druppelvorm en alle andere ronde of gewelfde glasvormen doen het uitstekend bij meer vierkante gelaatstrekken. Ook randloze brillen met ‘zachte’ glasvormen zijn uitermate geschikt.

De passende bril

Rond gezicht

Kenmerken van een rond gezicht:
 • Brede, volle wangen
 • Gelijkmatige, volle contour
 • In verhouding tot de breedte eerder kort

Ons advies:
Hoekige monturen laten ronde gezichten er smaller, langer en opvallender uitzien. Randloze, onopvallende monturen of half randloze brillen benadrukken uw ogen en creëren een harmonieuze look. Ook brillen die naar beneden toe smaller worden, passen uitstekend bij de vorm van uw gezicht. Cirkelvormige glazen en zware monturen moeten daarentegen vermeden worden.

De passende bril

Hartvormig, smal gezicht

Kenmerken van een hartvormig gezicht:
 • Breed voorhoofd
 • Spits toelopende, smalle kin
 • Hoge jukbeenderen

Ons advies:
U hebt geluk. Bijna elke bril staat u goed. Zowel hoekige als ovale en ronde vormen passen goed bij uw hartvormige gezicht. Randloze brillen of brillen met uiterst fijne randen zorgen voor een harmonieuze look. Let er wel op dat de poten niet bovenaan in het midden zitten en eerder smal zijn.

De passende bril

Ovaal gezicht

Kenmerken van een ovaal gezicht:
 • Evenwichtige, zachte contour
 • Ietwat rond kin
 • Het breedst ter hoogte van de jukbeenderen

Ons advies:
Ovale gezichten zijn perfecte gezichten voor een bril. Feitelijk staat bijna alles u goed. Met extreme vormen kunt u accenten zetten. Kies een donker, hoekig montuur als u meer dominantie uit wilt stralen. Ronde vormen maken uw gezicht zachter en versterken vrouwelijke trekken. Ook bij zonnebrillen kunt u trouwens voor uitzonderlijke monturen kiezen. Experimenteer gewoon: wat bevalt, is toegestaan.

De passende bril

Gezicht van een kind

Ons advies:
In principe gelden voor de pasvorm van een kinderbril dezelfde regels als voor die van volwassenen. Daarnaast moet u erop letten dat de bril licht en tegelijkertijd stevig genoeg om mee te ravotten is. Een goede kinderbril heeft flexibele brillenpoten en kan door de opticien goed aangemeten worden, zodat de bril comfortabel en stevig op de neus rust en achter de oren zit. Het is belangrijk dat u uw kind de bril laat kiezen. Want hoe cooler de bril, hoe liever hij wordt gedragen.

Deze brillen passen bij uw kind:
   

Niet alleen smaak is bepalend

In principe bepaalt natuurlijk uw eigen smaak de keuze van uw nieuwe bril. Maar net als bij kleding zijn er ook bij brillen monturen die de een perfect en de ander eigenlijk niet staan. Brede monturen maken een vierkant gezicht breder; cirkelvormige glazen maken een rond gezicht voller. En dat gaat tegen ons gevoel voor de ‘juiste’ verhoudingen in. Houd daarom bij de keuze van uw nieuwe bril ook rekening met het selectiecriterium ‘gezichtsvorm’ .

De vorm van uw gezicht bepalen

Dat is heel eenvoudig. Ga voor de spiegel staan en strijk het haar uit uw gezicht. Nu kunt u de contouren van uw gezicht met onze afbeeldingen vergelijken.

Onze tips:

 • Als u het niet zeker weet, kunt u de contouren van uw gezicht met een uitwisbare stift op de spiegel natekenen.
 • Wees eerlijk over de vorm van uw gezicht. Als u de vorm van uw gezicht weet, kunt u de bril kiezen die het beste bij u past.
 • Deze informatie helpt niet alleen bij de keuze van een bril, maar is ook nuttig voor het kiezen van uw nieuwe zonnebril.

Wat bevalt, is toegestaan!

Bij de keuze van de juiste bril voor uw gezichtsvorm is het heel belangrijk dat de bril u bevalt. Vertrouw op uw gevoel en ga er gewoon voor als u een montuur te gek vindt dat volgens ons briladvies niet bij u past. Uiteindelijk is het belangrijkste dat u zelf vindt dat uw nieuwe Rodenstock-bril u goed staat.