0
    U bevindt zich hier: Over Rodenstock  
 
Notitieblad verzenden
 
 
 

Los de som op.*

11

+

=

zesentwintig

 

Andere som,
Klik hier .

 
 

* Verplicht veld

 
 
nav-Id: 1587692 - doc-Id: 1583204
Het bedrijf Rodenstock.Net
Favorieten (0)
Favorieten (0)
Uw momenteel opgeslagen favorieten
 
 

Geen favorieten

 
Zoeken
Zoeken
 
 
 
 
 
 

Zo is Rodenstock georganiseerd

Kom meer te weten over de structuur van ons bedrijf en onze kengetallen.

Bedrijfsstructuur

Rodenstock heeft in 2002 met de transformatie tot een besloten vennootschap (GmbH) de weg ingeslagen naar een bedrijfsstructuur die geschikt is voor de kapitaalmarkt. In Juni 2003 is Permira Beteiligungsberatung GmbH de eerste investeerder van buiten de familie. In 2007 neemt de Europese investeringsmaatschappij Bridgepoint de aandelen over die in bezit zijn van de Premira-fondsen.

Het internationaal opererende Rodenstock gebruikt deze structuur als modern instrument voor zijn bedrijfsfinanciering en kan hiermee zijn concurrentiepositie aanzienlijk versterken.

Kengetallen

Het in 1877 opgerichte bedrijf is gevestigd in München, heeft wereld circa 4.700 werknemers in dienst en is in meer dan 85 landen met verkoopvestigingen en distributiepartners vertegenwoordigd. Rodenstock heeft productievestigingen op in totaal 14 locaties in 13 landen.

Omdat Rodenstock zowel brillenglazen als monturen maakt, is ze het enige merk in de optiekwereld dat brildragers het totaalsysteem ‘bril’ onder één dak aanbiedt.

Rodenstock heeft zich in de afgelopen jaren op de kernactiviteit ‘bril’ gericht, dat wil zeggen de ontwikkeling, vervaardiging en verkoop van brillenglazen, monturen en sport- en zonnebrillen. De nevenactiviteiten op het gebied van de technische optiek (precisie-optiek) en instrumenten en machines voor de ooggerelateerde optiek zijn afgestoten. Er is geïnvesteerd in innovatieve ontwikkelingen voor brillenglazen, in montuurcollecties van de merken Rodenstock en Porsche Design, in nieuwe productievestigingen in binnen- en buitenland en in verkoopvestigingen in wereldwijde markten.

In het boekjaar 2017 behaalde Rodenstock een omzet van 416 miljoen euro.