Met een sportbril van Rodenstock
kunt u topprestaties leveren.

Een sportbril van Rodenstock – met of zonder sterkte – is de perfecte partner voor elke sport.

Scroll
Uw verlanglijst
Your type of spectacles
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien
Opticien zoeken You can attach your wish list directly to your appointment booking
Klaar voor sportieve uitdagingen

Rodenstock sportbrillen.

Sportbrillen zijn ontworpen om uw ogen te beschermen tegen alles wat er tijdens het sporten in kan komen: wind, stof, insecten, takken langs de weg en niet te vergeten zonnestralen. Daarnaast is het vooral tijdens het sporten van belang dat u elke situatie duidelijk kunt overzien, niet alleen voor uw prestaties maar ook voor uw veiligheid. Daarom krijgt u een sportbril van Rodenstock in uw eigen sterkte, en dat tot wel +8 en -8 dioptrie.

Of u nu amateur of professioneel sporter bent

De juiste bril voor elke sport.

Een goede sportbril is altijd een belangrijke partner als u uw ogen optimaal wilt beschermen of als u een oogafwijking hebt. Hierbij maakt het niet uit of u binnen of buiten sport, in de regen hardloopt, door het bos fietst, in de zon golft of in de bergen wandelt. De sportbrillen van Rodenstock kunnen elke uitdaging aan. Kies gewoon een sportbril in uw sterkte en voor uw doeleinden. En u bent klaar voor de start!

Uw sportbril staat bovendien garant voor topprestaties.

Sporters die hun grenzen opzoeken, moeten kunnen vertrouwen op hun uitrusting. Hiertoe behoort ook de perfecte combinatie van brillenglas en montuur, voor grotere veiligheid, betere prestaties en meer plezier! Ontdek over welke eigenschappen uw nieuwe sportbril van Rodenstock allemaal beschikt:

 • Optimale bescherming van uw ogen met gebogen brillenglazen
  Sportbrilmonturen zijn vaak sterk gebogen. Rodenstock levert voor sportbrillen zogeheten gebogen brillenglazen tot een sterkte van wel +8 en -8 dioptrie.
 • Optimale bescherming tegen UV-A- en UV-B-straling
  optioneel met infraroodwarmtefilter
 • Dun, licht en breukvast
  dankzij de sportglazen van polycarbonaat
 • Polariserend
  tegen reflecties op oppervlakken en verblinding
 • Kleuring van de contrastversterkende brillenglazen
  voor een goede waarneming van details en optimale kleurweergave
 • Solitaire® Protect Sun 2: Deze coating biedt 100% bescherming tegen UV-straling en maximale bescherming tegen verblinding. Daarnaast beschermt de coating tegen hinderlijke reflecties, is hij bijzonder gemakkelijk te reinigen en worden vuil, stof en water afgestoten.

 • Sportglazen van polycarbonaat: Deze brillenglazen zijn door Rodenstock ontwikkeld voor de zwaarste toepassingen en kenmerken zich door een zeer hoge breuksterkte. Ze zijn ideaal voor alle sporten waarbij de ogen met een hulpmiddel beschermd moeten worden, zoals squash en tennis.

 • Polariserende glazen:
  ook bij reflecterende oppervlakken helder zicht.

 • SunContrast: Zonlicht heeft de vervelende eigenschap het contrast te verminderen. De oorzaak is het hoge percentage blauw strooilicht. Dit legt een sluier over andere kleuren. SunContrast zorgt voor een optimale filtering van deze blauwe straling, waardoor ze ook bij fel of diffuus licht een contrastrijk zicht bieden.

Hoogwaardige brillenglazen die afgestemd zijn op uw behoeften.

Naadloos scherp zicht

Multifocale brillen ook voor de sport.

Moet u tijdens het sporten regelmatig omschakelen tussen dichtbij en in de verte zien? Rodenstock biedt u het eerste multifocale maatwerkglas ter wereld dat speciaal afgestemd is op de dynamische kijkbehoeften bij het sporten. Het heeft een extra groot en uitgebalanceerd gezichtsveld, en het gezichtsveld voor dichtbij wordt afgestemd op uw sport.

Hoe multifocale glazen werken
PERFECT ZICHT IN ALLE LICHTOMSTANDIGHEDEN

ColorMatic® 3: De meekleurende glazen van Rodenstock.

Onze meekleurende brillenglazen passen zich automatisch aan elke lichtsituatie aan, zodat u altijd comfortabel en ontspiegeld kunt zien. Binnen zijn ze absoluut helder en buiten kleuren ze, afhankelijk van de lichtintensiteit.
Gebaseerd op Rodenstocks meer dan 50 jaar ervaring in fotochromisme, herdefiniëren wij nu de prestaties van meekleurende brillenglazen: ColorMatic® 3 biedt 30% snellere helderheid in vergelijking met de vorige generatie ColorMatic IQ® 2.

De diepe verduistering en snelle verheldering zorgen voor tastbaar visueel comfort, terwijl het blauwlichtfilter en een brede selectie van kleuren een grote verscheidenheid aan gebruiksmogelijkheden en stijl garanderen. Of de ColorMatic® 3 nu als bril of zonnebril wordt gebruikt, hij biedt ontspannen en scherp zicht in elke situatie en is daarmee de perfecte intelligente bril voor dagelijks gebruik.

Bekijk de video
Solitaire® Red Sun 2

Gespiegeld met infrarood warmtefilter.

Een coole look kan ook tegen de warmte beschermen. De Solitaire® Red Sun 2-spiegelcoating biedt niet alleen 100% bescherming tegen UV-straling maar vermindert ook de hoeveelheid infraroodlicht. Hierdoor neemt de thermische belasting van de ogen af. Combineer de spiegelcoating met meekleurende glazen en wees zo verzekerd van volledige en slimme bescherming tegen de zon.

B.I.G. EXACT™
Hoe uw exacte biometrische multifocale brillenglazen worden gemaakt

Met biometrische multifocale brillenglazen, gebaseerd op de DNEye® technologie, creëert Rodenstock een paradigmaverschuiving in de berekening van multifocale brillenglazen door de unieke vorm en grootte van elk oog nauwkeurig te bepalen en hiermee rekening te houden tijdens de productie.

More about B.I.G. EXACT™

Solitaire® Red Sun 2:
infraroodwarmtefilter

Door infraroodstraling van de zon beginnen de moleculen in de atmosfeer te trillen. Hierbij wordt warmte geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat het oog blootgesteld wordt aan een bepaalde thermische belasting. De Solitaire® Red Sun 2-coating reflecteert een gedeelte van deze infraroodstraling en vermindert de thermische belasting van de ogen.

Appointment request

Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.Phone
??data.request.mail??

Your wish list

To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

Your appointment request has been successfully sent to

You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

BACK TO HOME
Unfortunately your request could not be sent!

Please try again.

Loading