Het moment waarop alles samenvalt:
brillenglazen op maat.

Beleef uw beste kijkervaring
met op maat gemaakte brillenglazen.

Scroll
Uw verlanglijst
Your type of spectacles
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien
Opticien zoeken You can attach your wish list directly to your appointment booking
Zoals een maatpak

Op maat gemaakte glazen van Rodenstock.

Elk oog is anders. Brillenglazen op maat van Rodenstock houden hier rekening mee. Daarom zitten ze ook 'als gegoten', net zoals bij een op maat gesneden costuum van de kleermaker het geval is.

Optimaal visueel gevoel

Het grote voordeel van brillenglazen op maat.

Bij een maat- of mantelpak kun je zeggen dat het 'als een tweede huid' of 'als gegoten' zit. Niets knelt, niets drukt. Alles ziet er perfect uit.
Een speciaal voor u gemaakte bril met brillenglazen op maat in het juiste montuur heeft precies hetzelfde effect: uw ogen voelen zich meteen heerlijk op hun gemak. In vergelijking met traditionele brillenglazen hebt u scherper en contrastrijker zicht, met name in de schemering. Kortom: u beleeft een nieuwe en ongeëvenaarde kijkervaring!
Met brillenglazen op maat van Rodenstock kunt u eindelijk uw gezichtsvermogen ten volle benutten.

Hoe uw persoonlijke bril van Rodenstock gemaakt wordt.

Wat een uitmuntende kleermaker kan, doen alle Rodenstock opticiens als het om brillen gaat. Uw erkend opticien maakt gebruik van de innovatiefste technologieën:

1. De DNEye® Scanner

Innovatieve oogmeting

Eerst worden uw ogen gemeten met de ultramoderne DNEye® Scanner van Rodenstock. Bij deze volautomatische meting worden uiterst nauwkeurig meer dan 7.000 punten gemeten.
In tegenstelling tot traditionele meetapparatuur legt de DNEye® Scanner niet alleen de standaardwaarden voor myopie (bijziendheid), hypermetropie (verziendheid) en astigmatisme (onregelmatige kromming van het hoornvlies) vast maar nog veel meer, zoals de reactie van uw pupillen overdag en 's avonds en de bijbehorende veranderingen in uw gezichtsvermogen. Op deze manier kunnen ook individuele afwijkingen vastgesteld worden die verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld een verminderde contrastgevoeligheid en slecht zicht in de schemering.

Bekijk de film over DNEye® technologie
2. De ImpressionIST®

3D-video oogmeting

Bij de productie van brillenglazen op maat speelt de pasvorm van de bril op het gezicht een beslissende rol. Met de ImpressionIST®, het 3D-video centreersysteem van Rodenstock, worden de gegevens verzameld die hiervoor van belang zijn.
U kijkt gewoon in de spiegel van de ImpressionIST®. Met twee camera's worden er vanuit twee gezichtshoeken beelden van u gemaakt. Met behulp van deze beelden worden in combinatie met het door u gekozen montuur parameters van uw gezicht nauwkeurig gemeten, zoals de afstand tussen uw pupillen en hun diameter.

3. De berekening

Maatwerk tot in de perfectie

Uw opticien stuurt de meetresultaten samen met uw bestelling en de restresultaten van de 'normale' oogtest naar Rodenstock. En nu komt het echte 'geheim' van de geavanceerde productietechnologie: de berekening van de voor u optimale brillenglazen die op elk gezichtspunt perfect afgestemd zijn op uw ogen.
Het resultaat zijn de nauwkeurigste brillenglazen die Rodenstock ooit gemaakt heeft. Hiermee kunt u uw gezichtsvermogen eindelijk ten volle benutten. Het verschil met een standaardbril zult u meteen merken. Gegarandeerd.

Zet de volgende stap naar uw bril op maat! Vind uw bril van Rodenstock.

Behoud van gezonde ogen? Snel en eenvoudig bij uw opticien.

Om ook in de toekomst perfect met uw nieuwe bril van Rodenstock te kunnen blijven zien, is de gezondheid van uw ogen een absolute vereiste. Voor langdurig gezonde ogen wordt mensen van 40 jaar en ouder aangeraden hun ogen jaarlijks te laten controleren.

Voorzorgsmaatregelen

De Fundus Scanner van Rodenstock

Hiertoe gekwalificeerde opticiens kunnen via een zogenoemde optometrische screening oogzorg bieden die gericht is op het behoud van gezonde ogen. Met de Fundus Scanner en de DNEye® Scanner 2+ van Rodenstock kunnen bijvoorbeeld de voorste en achterste oogsegmenten gemeten worden. Afwijkingen op het netvlies en andere risicofactoren kunnen vroegtijdig waargenomen worden, en indien nodig kan doorverwijzing plaatsvinden naar een oogarts voor nader onderzoek en eventuele behandeling.*

  * De digitale oogscreening en bijbehorende analyse van de resultaten via telemedische diensten worden gebruikt om oogafwijkingen te voorkomen en te screenen. Ze vervangen echter niet de diagnose en behandeling door een oogarts.

  Appointment request

  Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.  Phone
  ??data.request.mail??

  Your wish list

  To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

  Your appointment request has been successfully sent to

  You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

  BACK TO HOME
  Unfortunately your request could not be sent!

  Please try again.

  Loading