Uw Rodenstock zonnebril:
Met of zonder sterkte.

Met de innovatieve zonnebrilglastechnologie van Rodenstock wordt de zonnebril meer dan een modeaccessoire en biedt hij de beste bescherming voor de ogen.

Scroll
Uw verlanglijst
Your type of spectacles
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien

Zonwerende glazen in Rodenstock kwaliteit

Het is de missie van Rodenstocke om alle brildragers scherper te laten zien - dit geldt ook voor zonnebrilglazen met en zonder sterkte. Met de innovatieve zonnebrilglazen technologie "Lambda Lens Technology", biedt Rodenstock zeer nauwkeurige, contrastverhogende zonnebrilglazen die de kleuren die het glas doorgeeft optimaliseren, waardoor de contrastperceptie toeneemt.

Verschillende kleuren

Zonnebrilglazen die bij u passen

Geef uw zonnebril net dat beetje extra en kies de glasskleur die het beste bij u past uit onze grote kleurenportfolio. Glaskleuren verschillen niet alleen visueel, maar bieden ook verschillende voordelen, omdat elke glaskleur een ander contrastniveau heeft. Terwijl grijs zorgt voor een meer natuurlijke kleurwaarneming, zorgt bruin voor een warm kleurgevoel en biedt het een nog sterkere contrastwaarneming. Bekijk onze verschillende kleuren en hun respectieve kenmerken in onze contrastindex.

Rodenstock Contrast Index
Lambda Lens Technology

Zonnebrilglazen voor meer details

Als expert in biometrische brillenglazen heeft Rodenstock zich ten doel gesteld om mensen te helpen scherper te zien - en dat geldt ook voor zonnebrilglazen met en zonder sterkte. Met de innovatieve Lambda Lens Technology, biedt Rodenstock zonnebrilglazen die specifiek contrasten optimaliseren en zowel diepteperceptie als detailscherpte verbeteren. Contrasten worden gecreëerd doordat er minder blauw licht door het glas valt. De nieuwe Lambda Lens Technologie maakt hier gebruik van: het minimaliseert de hoeveelheid blauw licht dat door de glazen gaat en zorgt zo voor scherper zicht.

  Meer in de video
  Combineer stijl en functie

  Dégradékleuren en trendkleuren

  Of het nu gaat om glazen met dégradé of in de nieuwste trendkleuren uit de seizoenscollectie - het Rodenstock brillenassortiment voor uw zonnebril biedt de ideale combinatie van functie en stijl.

  Tinten en kleuren
  Intelligente zonbescherming

  Zelfkleurende zonneglazen van Rodenstock.

  Onze meekleurende zonneglazen ColorMatic® 3 Sun passen zich in recordtijd aan de betreffende lichtomstandigheden aan. Bij sterk zonlicht beschermen ze uw ogen met een donkere tint. Als u naar de schaduw overschakelt, worden de glazen automatisch tot 55% helderder. Dit garandeert helder, contrastrijk zicht de hele dag door, ook bij wisselende lichtomstandigheden.

  Bekijk de video
  • Of u nu op het strand zit of in de stad bent, een trendy spiegelcoating accentueert uw persoonlijke look. Voor uw nieuwe zonneglazen van Rodenstock kunt u kiezen uit drie metallic kleuren. De zonneglazen met rode coating zien er niet alleen cool uit maar hebben ook een infraroodwarmtefilter, dat de thermische belasting van de ogen vermindert.
   Tip: combineer de zilverkleurige spiegelcoating Solitaire® Silver Moon of de rode spiegelcoating Solitaire® Red Sun 2 met meekleurende zonneglazen en wees zo verzekerd van volledige en slimme bescherming tegen de zon.

  • Een zonnebril is doorgaans veel op pad: in de stad, bij het sporten, op het strand en in de tas. De Solitaire® Protect Sun 2-premiumcoating met CleanCoat beschermt uw zonnebril tegen vuil en krassen en maakt reiniging nog gemakkelijker. Hierdoor hebt u langdurig plezier van uw zonnebril. Zonnebrandolie, stof, zand of water hebben geen kans.
   Daarnaast biedt de coating uw ogen extra bescherming omdat hij niet alleen frontaal zonlicht maar ook zijdelingse reflecties absorbeert. Zo kunt u optimaal van de zomer genieten.

  • Polariserende zonneglazen bieden buiten en tijdens het rijden meer veiligheid en kijkcomfort, met name bij sterk reflecterende oppervlakken zoals sneeuw en water. De polarisatie zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de verblindende effecten, een goede kleurwaarneming en haarscherp zicht in moeilijke lichtomstandigheden, bijvoorbeeld in diepe sneeuw of op een reflecterende natte weg.

  De juiste zonnebril voor speciale situaties.

  Een goede zonnebril kan veel meer dan enkel en alleen bescherming tegen de zon bieden. Of het nu om sportbeoefening, lange autoritten, alledaagse activiteiten of zelfs therapeutische toepassingen gaat, Rodenstock heeft altijd de juiste oplossing voor u in huis.

  De Rodenstock variëteit aan kleuren

  Individuele kleurverlopen voor uw zonnebril

  Brillenglazen met een kleurverloop bieden een uitstekende bescherming tegen schittering in het bovenste gezichtsveld, d.w.z. voor het zicht op afstand. In het onderste gezichtsveld, d.w.z. voor dichtbij, bieden ze daarentegen een duidelijker zicht dankzij de minder uitgesproken tint. Dit maakt ze de ideale keuze voor lezen, autorijden en andere uiteenlopende activiteiten.

  Seizoensgebonden trendkleuren

  Jong, dynamisch, slim. Onze speciale seizoensgebonden kleurenportfolio maakt indruk met een exclusieve selectie van stijlvolle dégradé kleuren. Alle kleuren bieden 100% UV- en schitteringsbescherming en kunnen worden gebruikt voor zonnebrillen met of zonder sterkte.

  Wist u dat?

  De percentages geven aan hoeveel licht het zonnebrilglas absorbeert, afhankelijk van de tint. Bij een absorptie van 85% bijvoorbeeld, wordt 85% van het zichtbare licht door het glas geabsorbeerd en gaat de resterende 15% door het glas heen.

  Appointment request

  Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.  Phone
  ??data.request.mail??

  Your wish list

  To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

  Your appointment request has been successfully sent to

  You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

  BACK TO HOME
  Unfortunately your request could not be sent!

  Please try again.

  Loading