De Rodenstock bril
Uw verlanglijst
Uw opticien
BACK
Category: Goed om te weten

Hoe u de kleur van uw bril op uw huidtype afstemt

Typisch! Of toch niet?

De keuze van een bril wordt gewoonlijk bepaald door uw persoonlijke smaak. Met een paar simpele trucjes kan het model echter perfect op uw eigen huidtype afgestemd worden. Bij de keuze van de kleur moet u zich goed bewust zijn van uw huidtype.

Doorgaans wordt het volgende onderscheid gemaakt:

Deze aanknopingspunten helpen u bij het bepalen van uw huidtype:

Het eerste aanknopingspunt is de kleur van uw ogen. Als uw ogen een duidelijke blauwe tint hebben of zelfs grijs-blauw of groen-blauw zijn, behoort u tot de koude huidtypen. Amberkleurige tot reebruine ogen wijzen op de warme huidtypen. Als het om de kleur van de ogen gaat, zijn er echter vaak uitzonderingen. Let daarom ook op de onderstaande zaken:

Experimenteer met de verschillende kleuren. Als u kleding aantrekt in kleuren die bij uw type passen, ziet u er frisser uit en vallen donkere oogkringen en puistjes en andere huidonzuiverheden minder op. Dat komt omdat de kleuren van uw kleding door de lichtstraling gereflecteerd worden in uw gezicht. Als de reflecterende kleuren overeenkomen met uw huidtype, is uw totale look veel harmonieuzer.

Als u uw huidtype bepaald hebt, probeer dan modellen uit dezelfde kleurgroep. U zult zien dat als u de kleur van uw bril afstemt op uw eigen teint, u een harmonieuze eerste indruk wekt die blijvend is.

Auteur: Ramona Ostermair