Kinderbrillen van Rodenstock

MyCon® glazen - Een nieuwe oplossing voor kinderen met Myopie

Scroll
Uw verlanglijst
Your type of spectacles
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien
Rodenstock MyCon® glazen

Bijziendheid tegengaan met een kinderbril

Of het nu gaat om tablets, computers of huiswerk, de kinderen van vandaag concentreren zich meer op de dingen voor hun neus dan dat ze tijd buiten doorbrengen. Dit gedrag leidt ertoe dat steeds meer kinderen bijziendheid ontwikkelen - ook bekend als myopie. In 2020 was meer dan een derde van de wereldbevolking bijziend. Dit aantal zal in 2050 naar verwachting zelfs toenemen tot 50%.

De experts van Rodenstock hebben een oplossing ontwikkeld: Rodenstock MyCon®. Deze kinderglazen zijn speciaal ontworpen om bijziendheid te corrigeren, zorgen voor scherp zicht en gaan de progressie van bijziendheid tegen*.

De voordelen van kinderbrillen met Rodenstock glazen

Voor sommige kinderen kan het dragen van een bril een belemmering zijn, omdat ze ongelukkig zijn met het uiterlijk. MyCon® brillenglazen van Rodenstock zijn verkrijgbaar in verschillende indexen en kunnen dus flexibel worden aangepast aan de behoeften van een kind. Het belangrijkste is dat ze zowel dunner als lichter zijn dan veel andere Myopie glazen op de markt.

Myopie Management

Welke techniek zit er achter MyCon® glazen?

Bijziendheid is een gevolg van het feit dat het oog iets te lang is. Gewone enkelvoudige brillenglazen kunnen bijziendheid corrigeren, maar ze zijn niet ontworpen om de bijziendheid af te remmen. Bij correctie met deze glazen wordt het licht juist achter het netvlies geprojecteerd, waardoor de ogen van sommige kinderen te lang worden en bijziendheid wordt verergerd.

Met MyCon® glazen wordt het licht zo verspreid dat het voor het netvlies valt in plaats van erachter. Dit vertraagt de groei van de ooglengte. De gebieden die in een MyCon® glas het verloop van bijziendheid controleren, bevinden zich aan de zijkanten. Dit zorgt ervoor dat de gezichtsscherpte boven en onder zo min mogelijk wordt beïnvloed.

Hoe merk ik dat mijn kind een bril nodig heeft?

 • Opticiens en oogartsen adviseren in het algemeen de gebruikelijke medische onderzoeken van het consultatiebureau. Als kinderen drie jaar zijn, wordt op het consultatiebureau een oogtest uitgevoerd. Deze wordt negen maanden later nog eens herhaald. Als kinderen vijf of zes jaar zijn, worden hun ogen weer getest bij het gezondheidsonderzoek op de basisschool.

 • Als u het gevoel hebt dat uw kind mogelijk een bril nodig heeft, moet u kijken of er sprake is van de volgende aanwijzingen:
  • Troebel hoornvlies
  • Scheelzien
  • Regelmatig knipperen of in de ogen wrijven
  • Sterke gevoeligheid voor licht
  • Opvallend samenknijpen van de ogen
  • Onzekerheid bij het grijpen en vastpakken
  • Onjuist inschatten van afstand tot voorwerpen
  • Hoofdpijn, vermoeidheid en slechte concentratie

 • Veel oogafwijkingen zijn erfelijk en kunnen bij tijdige ontdekking gecorrigeerd worden. Als een ouder, broer of zus een oogaandoening heeft, moet de kinderarts het kind tussen zijn zesde en twaalfde levensmaand doorverwijzen naar een gespecialiseerde oogarts.

 • Leren kijken is net als leren lopen: het gaat vanzelf. Maar het zicht kan zich alleen volledig ontwikkelen als er een scherp beeld op het netvlies geprojecteerd wordt. Als verminderd zicht vroegtijdig door een bril wordt gecorrigeerd, kunnen levenslange oogafwijkingen die niet meer te herstellen zijn, voorkomen of afgezwakt worden.

*Een onafhankelijk klinisch onderzoek naar de progressie van bijziendheid bij Kaukasische kinderen tussen 7 en 14 jaar over een periode van 5 jaar heeft aangetoond dat myopiecontroleglazen gebaseerd op Rodenstock MyCon® principes de progressie van bijziendheid tot 40% kunnen verminderen.

Appointment request

Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.Phone
??data.request.mail??

Your wish list

To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

Your appointment request has been successfully sent to

You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

BACK TO HOME
Unfortunately your request could not be sent!

Please try again.

Loading